Kleinschalige BorderCollie Kennel en meer ...A small BorderCollie Kennel and more ...Ein kleines BorderCollie Zucht und mehr ...

Een border collie is een hond met een gebruiksaanwijzing.

Gepubliceerd op 26 januari 2016 07:00

Hij is zo leergierig, dat soms zonder dat je het doorhebt, hij iets geleerd heeft, wat je liever niet wilt/ziet. Zaak is dan om dat of voor te zijn of ermee aan de slag te gaan.

Ik heb altijd geleerd, dat het beter is om vanaf het begin goed de hond de juiste manier aan te leren, want het is heel lastig om iets wat fout is aangeleerd om dat weer om te buigen naar iets wat goed is. Je hebt daarvoor heel veel geduld en tijd nodig.

Alle karaktertrekken die bij dit ras horen, kunnen tegen de hond werken. Zaak is daarom dat je iets onderneemt met je hond, het maakt eigenlijk niet uit wat, mits het in verhouding staat met dat je rekening houdt met overprikkeling en de nasleep van adrenaline. Het is daarom goed om de baseline van je hond te ((h)er)kennen en goed op dat gebied te zijn voor je hond.

Border collies zijn net sponzen, ze gaan maar door en door, zolang je ze niet begrenst. Daarom is het vanaf pup af aan belangrijk dat je de pup genoeg rust geeft. De beste manier, die ik ken, is om de pup in zijn of haar bench te zetten.

Voor adviezen kunt u zich altijd tot mij wenden.


 »