De SpiritOfThree-family bestaat uit:

Marcel + Ilse

Ilse woont samen met Marcel in Noordwijk. Van huis uit, chemie en natuurkunde docenten, merkte beiden al snel dat er ook een speciale chemie was met border collies. In navolging van Carolien en ter opvang van Sanders hond Diego, kwam Diego toch hun leven binnen. Veel wandelen, eropuit gaan met de hond dat is iets wat graag gedaan werd. Helaas is er op 12 september 2014 afscheid van Diego genomen, toen duidelijk werd dat hij ernstig nierfalen had.

Zorro en Elena hebben op regelmatige basis opvang gehad in Noordwijk, wat soms nodig was en is. Hope en Freya zullen daar aan toegevoegd worden. Hetzij in verschillende samenstellingen.
Lees meer »

Caro(lien) +

+Martin+Floor+Tim
+Zorro+Elena+Hope+Freya

Carolien, oftewel Caro of Ktje25, is geboren en getogen Noordwijkse. Zij is vanaf het begin aangestoken door het border collie-virus en heeft in Zorro een goed maatje gevonden. Daar is na lange tijd Elena bijgekomen, een langgekoesterde wens.

Sinds juni 2014 is ze samen met de Schiedamse Martin en heeft 2 bonuskinderen Floor en Tim.

Ze is afgestudeerd aan Maatschappelijke Zorg (MBO 4) aan ROC Midden Nederland, uitstroom Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Ze is nu bezig om haar eigen bedrijf in coaching op te zetten, alsook een ZelfHulpPlek.

En dan was daar de wens, de droom om een bc-fokker te worden. In augustus 2017 begon het en er volgde een spannende tijd. 6 Pups (Hope, Elijah, Freya, Enzo (Snow inmiddels), Niklaus (Nik inmiddels) en Finn) kwamen er op de wereld en zagen op 22 oktober het levenslicht. Na wat twijfelen, waren 3 pups favoriet en deze blijven aan de bc-kennel verbonden.

Lees meer »

Sander in memoriam

08.11.1980-01.07.2007

Onze Sander is niet meer.

Hoewel hij stapelgek was op Zorro, moest hij Zorro toch elke keer weer afstaan aan zijn zus Carolien.

Dit deed hem besluiten om op zoek te gaan naar een eigen hond, een border collie, een pup.

We hadden eerder kennis gemaakt met Lies en Gerard en besloten een keer langs te gaan. Ook aangezien ze Jason, de oom van Zorro hadden.

Na lang wachten, kwam dan het verlossende woord, Sander wilde een reutje. Er waren er precies 3 geboren en hij had derde keus. Hij was helemaal euforisch en kon niet wachten.

1 juli 2007 was de dag dat we pups zouden gaan kijken. Echter onze San was er niet meer.

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden, maar we missen hem nog steeds. Ook al was het af en toe een ongelofelijke gekmakende kerel. Hij hoort erbij! Nog steeds.

Diego zou van Sander zijn geweest...

Lees meer »

Martijn +

+Laurie+Remo+Tommy
+Gizmo+Boxy

Martijn en Laurie met hun zoontjes Remo en Tommy horen er met hun 2 konijnen ook bij! Martijn is de jongste zoon van Marcel en Ilse en jongste broertje van Caro en ze wonen in Eindhoven.

Op de foto Carolien met Remo <3

Lees meer »

Jacqueline

+Gail+Roy
+Nik

Jacqueline was op zoek naar een stabiele rustige reu ter aanvulling op Gail en Roy. Op zoek naar de klik, kwam ze uit op Nik. Stabiel zeker, rustig voor zover een bc pup rustig kan zijn. Toen de wens van Caro om Nik in een gastgezin te plaatsen, was er dan de ja van Jacqueline. We zijn erg blij met de samenwerking, alsook deze samenstelling waarin Nik mag opgroeien.

Zowel Gail als Roy kunnen Nik veel leren en de combinatie met Jacqueline werkt goed!

Lees meer »

Susanna

+Lily+Mila
+Flynn+Nova+Belle

Susanna is een onmiskenbare steun voor Caro geweest in de maanden van het nest. Opvangen van 8 honden (2 oudere honden en 6 pups) draaide ze haar handen niet voor om, soms zelf met 2 dochters erbij. Ook heeft ze geregeld de dametjes Hope en Freya samen of apart op in haar gezin opgevangen. Inmiddels is ze zelf ook fokster geworden van haar eerste nest.

Caro heeft haar op haar beurt ook bijgestaan bij de bevalling, oppassen en een weekje op Vaiana passen, toen ze overgebleven was.

Oneindig dankbaar is Caro voor deze vriendschap.

Lees meer »

Zorro

Kate x Perdu

Best Blue-Eyed Sam of Clover Corner, roepnaam Zorro, is geboren op 11 januari 2006 en vormt samen met Elena, Hope en Freya de roedel.

Hij is een charmeur, net als de echte Zorro. De allerkleinsten hoeven niks van hem te vrezen, want meneer gaat uitgebreid zitten voor zijn aai en iedereen mag hem dan ook aaien...

Zijn grootste hobbys zijn ieneminie takjes, balletjes, zn beertje Snokums, lekker zwemmen en zijn vriendinnetje Elena.

Zorro is in oktober 2010 gecastreerd en daardoor niet meer beschikbaar als dekreu.

Wij zijn superblij met deze fotogenieke, altijd vrolijke gast, die van Gertie en Hein van Zutphen komt. Dank jullie wel voor deze bijzondere vent!

Dit is zijn persoonlijke pagina: Zorro

Lees meer »

Diego in memoriam

18.06.2007-12.09.2014
Fay x Dennis

Jazzyman From Forever Clever, roepnaam Diego, was geboren op 18 juni 2007 en had als stamplaats Noordwijk, bij Ilse en Marcel.

Hij was een goedmoedige grote beer, die door het vuur ging voor de mensen en dieren die hem dierbaar waren. Je moest echter wel eerst een drempeltje over, maar dan was je ook zijn alles.

Op een laagdrempelig niveau deden Ilse en Marcel recreatief dogfrisbee en behendigheid. Voorheen ook schapendrijven, wat hij met veel plezier deed.

Wij waren zo ontzettend trots en blij op deze kanjer, die van Gerard en Lies van Heugten (www.foreverclever.nl) kwam. Dank jullie wel voor deze bijzondere jongen!

Helaas, hebben we 12 september 2014 deze mooie jongen moeten laten gaan. Het heeft niet zo mogen zijn :(

Dit is zijn persoonlijke pagina: Diego

Lees meer »

Elena

Silver x Gary

Fly, roepnaam Elena, is geboren op 6 mei 2013 en woont sinds 1 juli 2013 bij de familie en vormt samen met Zorro, Hope en Freya de roedel.

Met haar innemende karakter en snelle intelligentie, neemt ze iedereen voor zich in. Met de 2 heren duurde het even, want: tjeetje wat heeft vrouwtje Carolien met zich meegenomen? Echter na een paar weken begonnen ze eindelijk te ontdooien en het eigenlijk heel leuk te vinden. Zorro is al echt haar maatje en ze komen voor elkaar op.

Met haar achtergrond (haar vader Gary is NL kampioen schapendrijven en oa 3e geworden op het WK en haar moeder Silver werkt dagelijks met schapen op de Friese boerderij waar ze woont) zou ze heel wat kunnen doen.

Eerst was de prioriteit lekker pup zijn en opgroeien tot de prachtige borderdame, waarvan we wisten dat het erin zat. Carolien heeft in de tussentijd met Elena wel een aantal keren kunnen schapendrijven, maar vanwege tegenslagen is het bij die aantal keren gebleven. Hopelijk zal er gauw iets langskomen, waarbij ze actief met Elena aan de slag kan blijven.

Ze heeft iig een eigen agility set, alhoewel over de leuning van een bank springen ook net zo goed kan. Ten minste, daar heeft de drakendame geen problemen mee.

Op 22 oktober is ze voor de eerste keer moeder geworden van 6 prachtige pups, waarvan de dametjes Hope en Freya werkelijk bij de roedel thuishoren. Ze is een moeder, die graag met haar pups speelt, maar ze ook zeer correct opvoed. Verder is het ook erg leuk om geregeld bij de pups te kijken, niet om te spelen of ze op te voeden, maar om wat te jatten zoals pupspeelgoed en puppybotjes.

Een langgekoesterde droom is hiermee uitgekomen. Dank je, Serge van der Zweep, voor deze prachtige dame!

Dit is haar persoonlijke pagina: Elena

Lees meer »

Hope

Elena x Ice

Hope op de foto 6 maanden oud

Spirit Of Three Hope to Fly With Ice, roepnaam Hope, is geboren op 22 oktober 2017 bij Spirit Of Three en zal samen met Zorro, Elena en Freya de roedel vormen.

In de serie The Originals worden de Mikaelsons gevolgd en Carolien is daar een grote fan van. Hope is een karakter wat geintroduceerd werd als de oeps-baby tussen een weerwolf en een hybride. De hybride is ook nog eens een vampier en vanuit haar vaderskant is ze een Original-heks, die onvoorstelbare krachten bezit. Dit alles is haar verleden, heden en toekomst.

Aangezien hoop ook een van de peerwaarden is, waar vanuit Carolien werkt, vond ze het bijzonder om haar eerstgeborene van het eerste nest van Spirit of Three zo te noemen.

Dit dametje is Elena eender, aka drakenprinses. Op het moment nog heeft ze veel ondersteuning nodig, maar ze weet dat Carolien haar zal uitnodigen om te ontdekken. Ze gaat al geregeld mee naar het werk van Carolien en daar heeft ze inmiddels al een aantal mensen de harten gestolen.

Van de roedel trekt ze erg naar Zorro en ze heeft hem al een aantal keren verleid tot spelen. Echter ze heeft heilig respect voor hem. Met Freya is het vaak gedonderjaag en matten, het zijn dan net Gremlins. Hope heeft op haar neus een streepje haar lopen wat doet denken aan Stripe (van de Gremlins) en soms is het gedrag ook zo. Ze is dol op dr moeder en ook vrouwtje Carolien luistert ze goed naar.

Net als toen bij mama Elena, is op dit moment eerste prioriteit lekker pup zijn.

Je kan meer vinden op haar eigen pagina: Hope. Er is ook nog een nestpagina.

Lees meer »

Freya

Elena x Ice

Freya op de foto 6 maanden oud

Spirit Of Three Freya Of Ice and Fly, roepnaam Freya, is geboren op 22 oktober 2017 bij Spirit Of Three en zal samen met Zorro, Elena en Hope de roedel vormen.

In de serie The Originals worden de Mikaelsons gevolgd en Carolien is daar een grote fan van. Freya is een karakter wat geintroduceerd werd als de oudste zus en heeft (half)lange blonde lokken. Ze is een Original-heks, die door generatie op generatie de eerstgeborene is en deze bezit onvoorstelbare krachten.

Carolien vond de witkoptekening van haar zo vergelijkend met de actrice die Freya speelt in de serie...daarnaast is deze pientere dame al enkele malen ineens uit de werpkist, de puppyren gekomen, gekscherend noemt Caro dit haar heksenstreken.

Dit dametje is iets 'nieuws' qua tekening, echter het zwart-witte is zeker van Ice, vandaar de ijsheks.

Van de roedel trekt ze erg naar Elena en de twee stoeien wat af. Voor Zorro heeft ze heilig respect. Met Hope is het vaak gedonderjaag en matten, het zijn dan net Gremlins. Vrouwtjes Carolien en Ilse luistert ze goed naar. Maar baas Marcel daar moet je voor kruipen.

Net als toen bij mama Elena, is op dit moment eerste prioriteit lekker pup zijn.

Je kan meer vinden op haar eigen pagina: Freya. Er is ook nog een nestpagina.

Lees meer »

Nik

Elena x Ice

Nik op de foto 6 maanden oud

Spirit Of Three Niklaus A Fly Of Ice, roepnaam Nik, is geboren op 22 oktober 2017 bij Spirit Of Three en zal samen met Gail en Roy de roedel vormen.

In de serie The Originals worden de Mikaelsons gevolgd en Carolien is daar een grote fan van. Niklaus is een karakter wat geintroduceerd werd als de hybride-vampier. 

Nik is een bijzondere jongen. Zijn uiterlijk komt niet vaak voor, maar heeft hij ge-erft van zijn oma Silver, ook van mama Elena zit haar tekening erin. Net als Snow heeft Nik een dilute/blauw wasje gehad. Snow eender papa Ice, Nik eender mama Elena. Het was overigens in het begin niet te zien dat hij een driekleur was, dat kwam pas later.

Dus...Nik is ook in zijn gedrag een bijzondere jongen, als de stabielste van het nest, was zijn start in het leven niet zo rooskleurig. Pup Mikael die de boel blokkeerde (wat ook in de serie zo was), zorgde voor een keizersnede bij mama. Als de lichtste van het nest, 230 gram zwaar, kwam deze vechter (samen met Carolien) toch door de eerste mijlpalen heen. De band die daaruit ontstond, tussen Nik en Carolien is daardoor erg bijzonder.

Jacqueline is dol op hem en zo te zien/horen zijn de 2 andere soortgenoten inmiddels redelijk gewend aan hem en hij aan hun, dit IJsbeertje.

Dus deze one of a kind, deze unieke prins, zal net als toen bij mama Elena, is op dit moment eerste prioriteit lekker pup zijn.

Je kan meer vinden op zijn eigen pagina: Nik. Er is ook nog een nestpagina.

Lees meer »

Natuurlijk horen de dekreu-eigenaren van Ice en de eigenaren van Elijah, Snow en Finn er ook bij. 

Papa Ice met zijn vrouwtje Sylvia en zijn roedelmaatjes Gayle en Nick.

Niet op de foto:

baasje Thomas.

Annemarie met Elijah.

Niet op de foto:

baasje Jorg en roedelmaatje Ben.

Chris en Jens met Snow.

Niet op de foto:

roedelmaatje Josy.

Petra met Finn.

Niet op de foto:

baasje Matthias en roedelmaatje Abby.